Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lysell besviken när brons blev femteplats

/
  • Jerker Lysell var näst snabbast på den andra sträckan, men det hjälpte inte till medalj för Sverige.

Rehns Jerker Lysell var näst snabbast på den andra sträckan i VM-sprintstafetten i Skottland. Det svenska hade också bronset inom räckhåll, men precis som ifjol så blev det en femte plats.
– Lite surt känns det, säger Lysell efter Sveriges femteplats.

Annons

Jerker Lysell kunde inte riktigt dölja sin besvikelse när ett klart VM-medaljläge för andra året i rad förbyttes i femte plats i mixsprinten som på lördagskvällen inledde finalerna i orienterings-VM runt Inverness i Skottland.

Danmark var storfavoriter och vann efter en jämn insats av hela laget men med ett superlopp av Emma Klingenberg på första och Maja Alm på sista sträckan.

– Danmark satsade maximalt på mixsprinten medan vi tvingades att byta tjej på sista sträckan då Lena Eliasson skadade foten i fredagens individuella sprintkval, säger Lysell som var näst snabbast på andrasträckan, växlade tvåa och gav Sverige medaljhopp.

Jonas Leandersson behöll tredjeplatsen 19 sekunder bakom Danmark och Schweiz. Karolin Ohlsson, reserv på den avslutande sträckan gjorde en liten miss men behöll bronsplatsen tills norskan Anne M. Hausken passerade i hög fart och strax innan sista kontrollen även Galina Vinogradova för Ryssland.

Galina Vinogradova, som tävlar för Alfta-Ösa, var bara 10 sekunder långsammare än danskan Majah Alm på slutsträckan och det ryska lagets hjältinna.

– Det blir vår tur någon gång. Nu äter och dricker jag och satsar på söndagskvällens individuella sprint. Där blir det kanske lite extra staket och snårigare men jag är beredd, förklarade Jerker Lysell, som trots två tuffa sprintlopp ändå är svenskt medaljhopp i söndagskvällens TV-sända final.

Mer läsning

Annons