Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Stort intresse för orienteringsskola i Forsa

Under sommaren har Hudiksvalls kommun tillsammans med olika föreningar genomfört en rad olika sommarlovsaktviteter.

Annons

Barn och ungdomar mellan 6-15 har varit välkomna. Denna vecka genomförs den sista aktiviteten innan skolstarten på måndag, när Forsa OK bjudit in till orienteringsskola.

Mia Forslin är ansvarig ledare i Forsa OK för den orienteringsskola som denna vecka avslutar sommarlovet.

– Och det har varit ett väldigt stort intresse med över 30 anmälda. Vi har delat in gruppen i tre mindre grupper baserat på ålder och förkunskaper om orientering. Orienteringsövningar blandas med lekar och andra aktiviteter som kan variera lite i upplägg beroende på grupp. En del aktiviteter gör vi också hela gruppen gemensamt, berättar Mia Forslin som är ansvarig för veckan tillsammans med en handfull andra ledare i klubben.

Det var full fart från start på orienteringsskolan. I mitten på ringen Lotta Carlgren och i förgrunden Wille Långberg, Ibrahim Khaliloch till höger ledarna Jon Åkesson och Ellen Forsgren.

Den första dagen var det lekar där deltagarna fick lära känna varandra. Efterhand blev det också övningar för att lära sig förstå en karta, karttecken och höjdkurvor. Hur man kan använda kompass och passa kartan rätt i olika väderstreck ingår också.

Under veckan får man pröva på enkla banor främst i terrängenrunt klubbstugan i Sörforsa. Om vädret tillåter blir det också någon längre utflykt i slutet av veckan. Som avslutning blir det en spännande skattjakt på fredagen.

Barn och ungdomar från hela kommunen har varit inbjudna och minibussar från olika kommmundelar hjälper till med transporterna så att alla kan vara med.

– Vi ser fram emot en kul och lärorik vecka som jag tror att barnen kommer att gilla, avslutar Mia Forslin.

Mer läsning

Annons