Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Forsa OK skickar rekordstor trupp till O-ringen

Forsa OK är största hälsingeklubb och skickar en rekordstor trupp med 52 deltagare till årets O-ringen i orientering.

Annons

Tävlingarna går i år i Sälenfjällen och terrängen runt Lindvallen och beräknas samla ca 20 000 deltagare från sammanlagt 30 olika länder. Årets upplaga av O-Ringen, som tidigare kallades 5-dagars, är den 52:a i ordningen och en av de allra största genom tiderna.

– Väldigt kul att så många i klubben satsar på O-ringen som är en väldigt trevlig tävling och dessutom ger utrymme för samvaro i klubben. Fem dagars orientering i både fjällterräng och mera normal skogsmiljö ger dessutom massor av erfarenhet som våra klubbmedlemmar tar med till kommande tävlingar, framhåller Leif Bylars i Forsa OK.

Forsa OK är största hälsingeklubb på O-Ringen med 52 deltagare. I veckan slipade man formen med en träningsorientering påberghällarna i Sunnanbäck.

När det gäller förhoppningar om framskjutna placeringar så är det tre tjejer i klubben som de största förhoppningarna knyts till. Ronja Hugg i D16-klassen har gjort en mycket stark vårsäsong och har goda möjligheter att springa in bland de tio bästa bland nära 200 deltagare i klassen.

Hanna Kjellin och Emelie Jonasson går båda på orienteringsgymnasium i Sundsvall och tävlar i D 18 elit. Här är konkurrensen knallhård på O-Ringen men särskilt Hanna har visat mycket fin form på sistone och kan mycket väl ta en topp 10-placering någon av dagarna.

Sammanlagt är ett par hundra hälsingeorienterare på plats och många deltagare är det också från Rehns BK och Alfta ÖSA med 41 respektive 36 anmälda deltagare.

Mer läsning

Annons