Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jerker Lysell lagom nöjd efter missad stafettpall

/
  • Jesper Lysell, Fredrik Ingelsson och Jerker Lysell sprang stafett för Rehns BK.

Med nya regler så är det krångligare att plocka in internationella löpare till en stafett.
Därför fick Rehns BK också nöja sig med en niondeplats när SM avgjordes.
– Det är bra ändå, det var tajt med tiderna, säger Jerker Lysell.

Annons

Renhs lag, bestående av tvillingarna Jesper och Jerker Lysell tillsammans med Fredrik Ingelsson, fick en bra start där Jesper låg före de slutliga topplagen vid växlingen till Fredrik Ingelsson. Men han fick en tuffare resa.

– Förut när vi varit högt uppe i stafetterna så har vi haft andra världslöpare, det är nästan bara landslagslöpare som springer. Det var tufft för Fredrik som inte riktigt hängde med när tåget gick, han gjorde det bra men måste vara i toppform för att hota, säger Jerker Lysell, som var lite kluven till resultatet.

– Vi var tvåa för några år sedan och fyra ifjol och är en av de bästa klubbarna placeringsmässigt de senaste åren. Är Sigge (Ingelsson) i form så är vi absolut med där uppe och krigar, han är en jättebra andrakille och Jesper är ju jättebra som förstakille.

Och du själv?

– Det var bra i dag, jag spurtade ner Jonas Leandersson som vann VM, så farten börjar komma inför världscupavslutningen om två veckor.

Vann stafetten gjorde Göteborg-Majorna före Malung där Erik Rost fanns med i laget.

På damsidan kom Alfta-ÖSA på en tiondeplats. I laget sprang Josefine Engström, Lina Schols och Sara Eskilsson. Vann gjorde OK Linné med Annika Billstam i spetsen.

Mer läsning

Annons