Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hitta ut växer så det knakar: "Något alla kan vara med på"

/
  • OK Dellen, Forsa OK och Hudiksvalls OK har hittat rätt med friskvårdsprojektet

Hitta ut.
Det blev namnet på ett friskvårdsprojekt som startades förra året.
Och när 2015 summeras har det utvecklats till en mindre succé.

Annons

Orienteringsklubbarna Forsa OK, Hudiksvalls OK och OK Dellen startade förra året ett gemensamt friskvårdsprojekt som heter Hitta ut. Under ledning av Andreas Davidsson placerades 154 kontrollpunkter ut över kommunerna.

Deltagarna laddade sedan ner en app till sina mobiler för att kunna registrera varje kontroll som hittats.

Det gick hyfsat 2014 för att i år öka till 1 300 deltagare.

– Det är över 56 000 sådana kontroller som registrerats i år. Det har ökat med 50 procent sedan förra året, säger Torbjörn Nilsson, ordförande i OK Dellen.

Noterbart är att det till största delen är människor som inte idrottar som varit med i Hitta ut. Ett glädjande besked för arrangörerna.

– De flesta som är med är exempelvis inte orienterare, utan mer folk som inte rör sig så mycket. Det är ju det som är målet. Över 1 300 personer har varit med och plockat kontroller, och väldigt många har tagit alla 154 kontroller som placerats ut, säger Torbjörn Nilsson.

Hur svårt är det att vara med?

– Kontrollerna har suttit på alla möjliga ställen, från platser du kan nå med rullstol till djupt inne i skogen, så det är något som alla kan vara med på och tilltalas av.

Enligt Torbjörn Nilsson är Hitta ut det största friskvårdsprojektet som genomförts i Hudiksvall och han är övertygad om att det kommer fortsätta att växa.

– Det behövde nog ett år för att sätta sig och i år har det ju vuxit enormt. Ett rimligt mål nästa år är kanske att få med 2 000 i det här. Vi i OK Dellen hann aldrig vara med förra året så det kan absolut växa, säger han.

Har du själv varit med?

– Ja, det har varit en företagskamp också där Hälsocentralen Delsbo/Friggesund där jag jobbar kom trea. Det unika för oss är att alla 24 medarbetare varit delaktiga.

Mer läsning

Annons