Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tar emot protesterna på O-ringen: "Underligaste var en som störts av troll och anmält det"

/

När deltagarna har något att klaga på eller när pressen inte får internet att fungera finns det en man att vända sig till.
Sundsvallsbon Henrik Bengtsson.
– Allting har flutit på fint. Det har lyckligtvis varit lugnt hittills med anmälningar och protester, säger O-ringens tävlings- och IT-chef och skrattar.

Annons

Han har varit IT-chef sedan 2008 och haft ansvaret som tävlingschef sedan hösten 2013. Henrik Bengtsson har hunnit samla på sig en hel del erfarenhet under alla år och dessutom stött på en del märkliga saker. Som debutåret 2008 i Sälen.

– Vi har haft en del roliga anmälningar faktiskt, säger han och fortsätter.

– Den underligaste var nog i Sälen 2008. Det var en äldre dam som lämnade in en anmälan för att de sprang igenom en trollby där det fanns några som var utklädda till troll för barnen. Hon hade blivit så störd av trollen att hon anmälde och ville ha avdrag på sin tid.

Beviljades det eller?

– Nej, det avslogs, säger Henrik och skrattar.

Förutom att hantera märkliga anmälningar är det på Henriks bord att se till att tävlingarna rullar på och att allt som är kopplat till IT fungerar under O-ringenveckan.

– Jag har det yttersta ansvaret från O-ringens håll att tävling och IT fungerar under veckan. Tävling innebär från när du lämnar arenan, går till starten och sedan går i mål och får din tid, förklarar han.

– Sedan finns det flera lokala tävlingsledare för olika delar av tävlingen. Framför allt coachar jag dem och att de ska hitta rätt i sin organisation.

Det är 1500 funktionärer på plats här, har du koll på alla?

– (Skratt) Det är ju lite svårt, men det är väldigt bra funktionärer. De är stolta, lyckliga och nyfikna (O-ringens ledord) på uppgifterna. Det kommer man långt på och de gör det otroligt bra. Allting har flutit på fint.

Så här långt, efter två tävlingsdagar, har det inte kommit in några anmälningar eller protester. Henrik Bengtsson hoppas att det kommer fortsätta på den vägen men skulle inte ha något emot att få en lika rolig anmälan som den i Sälen 2008.

Mer läsning

Annons