Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingemedaljer i Norrlandsmästerskapen

/
  • Ronja Hugg (tv) och Hanna Kjellin från Forsa OK kammade hem flera medaljer under helgen.

Det blev fina sprintframgångar när NM inleddes på fredagskvällen i Sollefteå.

Annons

Guld till Kristin Olovsson, Rehns BK i D21 och silver och brons till klubbkompisarna Anders Johansson och Charlie Stolt i H21. En bra början på mästerskapshelgen för hälsingelöparna. Även i H18E blev det en silver medalj till Rehns BK genom Fryderyk Pryjma och en bronsmedalj till Walter Lagerhäll i H16. Rolf Krohn, Hudiksvalls OK knep även han ett guld på sprinten i klassen H80.

Annars var det mest D16 duon från Forsa OK Hanna Kjellin och Ronja Hugg som stod för medaljerna denna helg. Men ett silver till Ronja och brons till Hanna på sprinten var ändå inte bara glädjande.

– Nä, det strulade enormt. Jag var först ut och kontrolldefinitionerna stämde inte då arrangören hade gjort fel, det var synd, sa Hanna som troligen vunnit utan strulet.

Lördagens medeldistans ställde höga krav på löparna och här blev det brons till Wilma Lagerhäll, Rehns BK. Forsa tjejerna knep två medaljer i D16 (Hanna silver och Ronja brons). Alfta Ösas Kaj Hoof blev mästare i H60. På den avslutande långdistansen tog Hanna Kjellin ännu en medalj, den här gången ett silver.

– Jag är nöjd med helgen, det har gått bra, lite småbommar men det hör till, sa Hanna efter loppet.

Ett mästerskapsguld skulle det även bli i D65 till Hudiksvalls OK:s Christina Westman som vann överlägset med nästan 8.5 minuter. Ett trevligt arrangemang med inslag av björnobservation i skogen och stora laxar i vinster på lotteriet.

Sofia Hugg från Forsa OK tog guld i sprint på fredagen och brons på söndagens lång i D10.

Nästa år avgörs NM i Lycksele.

Mer läsning

Annons