Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsa överlägset i Breddkavlen – tog revansch på namnkunniga Rehns

Förra året fick Forsa se sig slagna efter en snöplig förbilöpning på slutsträckan. Men i år fick de sin revansch i Breddkavlen där Forsa gick in som överlägsna segrare.

Annons

Hanna Kjellin, Forsa, hade fyra minuters försprång när hon gav sig ut på slutsträckan.

Breddkavlen i orientering är tillfället när orienteringsklubbarna i Hälsingland mönstrar både elit och motionärer till ett prestigefyllt möte. På tisdagskvällen avgjordes årets upplaga när Ljusdals OK bjöd in till ett trevligt arrangemang på Gruvbergskartan.

I de olika lagen blandades landslagslöpare som Rehns Jerker och Jesper Lysell med barn och ungdomar samt mera motionsinriktade äldre orienterare, där bland andra gamla stjärnan Stefan Persson skymtades. Sammanlagt fanns nära 200 orienterare på plats i de fjorton lagen.

Det blev som så ofta betydande omkastningar på de olika sträckorna. Överlägset snabbast på första sträckan var Elin Ladänges från Alfta som var nästan två minuter snabbare än Olle Långberg, Hudiksvall, i spetsen för ett rätt väl samlat fält.

Avgörandet kom på den andra sträckan där Forsas Benjamin Terent, Ronja Hugg och Gunnar Forsgren samtliga tre sprang snabbt och säkert. Bröderna Henrik och Anders Trolin tillsammans med Jonas Gustavsson förvaltade försprånget väl på den tredje sträckan. Trots riktiga racerlöp av Rehns Jesper Lysell och Frerik Ingelsson kunde Forsas Hanna Kjellin ge sig ut på slutsträckan med fyra minuters försprång före jagande Rehn och Alfta.

Och Hanna valde taktiken att inte förivra sig utan sprang lugnt och metodiskt. Därmed fick Forsa en härlig revansch på Rehn som vid förra årets Breddkavle på Kyrkön i Arbrå kunde smita förbi Forsa på slutsträckan. Genom en vass avslutning av Jannie Haagård avancerade Söderhamn upp till tredjeplatsen, och Alfta fick nöja sig med fjärde plats.

Breddkavlen är som mera kända 25-manna fast i miniformat och med fyra sträckor. Här handlar det om 10-12 deltagare i varje lag och flera löpare springer samtidigt på de olika sträckorna. Innan sista sträckans löpare får springa ut måste samtliga tre på näst sista sträckan ha kommit in i mål.

Slutresultat Breddkavlen 2016 Järvsö

1) Forsa OK 1, 1:39:31

2) Rehns BK 3, 1:43:38

3) Söderhamns OK 1,1:43:51

4) Alfta-Ösa OK 1, 1:48:19

5) Rehns BK 1, 1:50:25

6) Rehns BK 2, 1:55:06

7) Segersta OK 1, 2:00:45

8) Forsa OK 4, 2:05:16

9) Forsa OK 3, 2:07:17

10) Ljusdals OK 1, 2:12:53

Mer läsning

Annons