Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens O-ringen: "Visst längtar jag lite till min egen säng"

/

Annons

Dagens orienterare

Söderhamnstjejen Ellen Persson tävlar i D17-20 K. Hon är 19 år och har orienterat sedan barnsben. Hennes första o ringen var i Hälsingland 2006 och därifrån har hon ett speciellt minne.

– Jag minns att jag sprang inskolning och att det skulle vara glada och ledsna gubbar men dom hade glömt att sätta ut dom men jag kom runt ändå, skrattar hon

Dagens första etapp var svår och oerhört tuff tyckte Ellen men hon älskar orienteringen.

Det är pappa som fått henne att börja för länge sedan men i år är hon här med sin pojkvän. Tält på O ringen campingen är kanske inte det bästa men det funkar.

– Visst längtar jag lite till min egen säng men nu är vi här och det är fyra etapper kvar Jag springer för att det är kul, menar hon.

Hon satsar inte så mycket men hon missar inte 5 dagars.

– Nej klart man måste hit. Jag är inte så aktiv men det är kul med så mycket folk i alla åldrar och ett arrangemang som passar alla, avslutar Ellen.

Dagens prestation #1

Hanna Kjellin, Forsa OK är 16 år och en tjej som satsar hårt på orientering. Hon slipade formen på Skärgårdssprinten i Roslagen innan O ringen och på första etappen var hon 17e tjej av 160 löpare. Mycket bra prestation och under veckan kommer vi få se mer av henne,

Dagens prestation #2

Forsa OK även här då Leif Bylars blev trea i H55 kort. Leif brukar alltid aspirera på topp placeringar och han har inlett Borås tävlingarna på ett bra sätt.

Dagens hiss

Människorna! Oj, vad mycket härliga människor O-ringen bjuder på. Unga som gamla, rutinerade som nybörjare. Redan efter två dagar, invigningen och etapp ett, känner man vad stor orienteringsfamiljen är. Alla hjälper alla, oavsett vad det rör sig om.

Dagens diss

Vädret. Nej, denna sommar tar sig aldrig riktigt. Under dag ett bjöds vi här i Borås på 15-16 grader, moln och en plågsam vind. Tråkigt, men samtidigt kanske lite skönare väder för de tävlande än om det hade varit tryckande sol. Personligen föredrar man dock det sistnämnda.

Dagens citat

"Det här är Sveriges mest regnrikaste plats. Det har bara regnat när jag varit här tidigare. Nu säger de att vi kommer klara oss, men jag vet inte..."

Ingrid Wiklander Nylander, Sundsvalls OK, är skeptisk till Borås-vädret.

Dagens chock

Matkön till wokståndet. Nog visste jag att wok är populärt, men så här omtyckt?! Kön ringlade sig lång, lång, lång på området.

Mer läsning

Annons