Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens O-ringen: "Håller på för det är kul"

/

Annons

Dagens orienterare

Han började orientera förra året och allt är svågern och svägerskans fel. Men Lars-Åke Svensson ångrar inte att han började. Istället skämtar han om sina skogsturer.

– Jag håller på länge för att det är så kul säger han.

Det var förra året som han gick en nybörjarkurs och sedan blev det några träningstävlingar hemma i Hälsingland innan kompisen Leif Bylars tog med honom till Portugal där han kastades in i hetluften direkt. Nu är han på sitt första femdagars, 65 år gammal och det bevisar tjusningen och kärleken man får till den här sporten.

– Det är härlig motion och fint umgänge, menar han.

Efter loppet ska man självklart diskutera med klubbkompisarna om hur det gått och det är också en del av tjusningen.

Resultat är oviktigt i sammanhanget. Därför är det perfekt när det finns klasser för alla och H65-motion är klassen för Lars-Åke.

Nu får han en välbehövlig vilodag, även om han såg pigg ut, för att sedan klämma tre etapper i rad i slutet på veckan.

Dagens prestation #1

Sara Eskilsson slutade på en mycket fin nionde plats i D21E på den andra etappen. Efter ett fint lopp har hon en topp placering i sikte då hon är 10a totalt efter två etapper.

Dagens prestation #2

Bror Furuskog visade att han håller än. I H65K blev han tvåa andra dagen bara fyra sekunder från segern. Fyra totalt och visst luktar det pallplats lång väg för Bror.

Dagens hiss

Per Forsberg. Han debuterade som speaker i O-ringen 1994. Sedan dess har han kommenterat varenda O-ringen. Har en otrolig känsla och är ett proffs ändå ut i fingertopparna.

Dagens diss

Kycklingburgaren. Njae, det var ingen hit. Seg och alldeles för stor i förhållande till brödet. Tumme ner.

Dagens citat

"Zzzzzzzzzzzz"

Killen på en av bussarna till etapp två. Verkade som att han inte sov särskilt bra. Underhöll en hel buss med sitt snarkande.

Dagens chock

Under dag ett var det den enorma kön till wokståndet, dag två chockades jag av den monsterlånga kön till bussarna som tar deltagarna till etapperna. Alla hade tydligen bestämt sig att åka samtidigt. Men alla verkade ha kommit fram. Tur det.

Hälsingeresultaten från andra dagen av O-ringen hittar du här.

Mer läsning

Annons