Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens O-ringen: Få ungdomar kom från Hälsingland

/

Annons

Dagens orienterare

Det är lite ont om Hälsingeungdomar på årets 5 dagar men Hanna Kjellin, Forsa OK är med. Det här är hennes fjärde år och hon har tidigare varit i Halmstad, Boden och Skåne.

De flesta familjer campar i husvagn eller tält men för familjen Kjellin blev det hotell i år.

– Det är jag och pappa som orienterar och det här är en rolig vecka. Vi har bott på Scandic, säger Hanna.

Hanna tävlar flitigt och hon laddade innan veckans på O-ringen med att springa Skärgårdssprinten i Norrtälje för att få lite fart i kroppen.

– Det gick bra där. Jag vann första dagen och var tvåa andra. Men jag tycker det gått lite segt den här veckan. Fem dagar tar väl ut sin rätt antar jag, säger Hanna.

Hela 145 tjejer startade i D16 och Hanna ska vara väldigt nöjd med en fin 29:e plats.

Nu blir det USM närmast och det är nästan på hemmaplan för Hanna då det går i Sundsvall. Det är sista året hon får vara med där.

Dagens prestation #1

Ronja Hugg, Forsa OK blev 16:e tjej totalt i tuffa D15. Det är mycket starkt gjort och en fin 18:e plats på sista etappen avslutade veckan.

Dagens prestation #2

Ellen Persson, Söderhamns OK slutade på en mycket fin sjunde plats i totalen efter en fin sista jaktstart i D17-20 K. En bra vecka för Ellen som varit jämn och säker hela veckan.

Dagens hiss

Sympatiske William Lind, Malungs OK Skogsmårdarna, som tog hem totalsegern i herrarnas elitklass. Hiss också till "orienteringsfamiljen" då jag inte har träffat en enda otrevlig människa på hela veckan.

Dagens diss

Det får ju helt enkelt bli att O-ringen är över. Efter en fantastisk folkfest dräneras Borås på tusentals orienterare och återgår till vardagen.

Dagens citat

"Inte ens om jag skulle få en biljett till fotbolls-VM om det gick samtidigt". Per-Erik "Peken" Rönnestrand, tidigare förbundskapten för längdskidlandslaget, har gjort 41 raka O-ringen. Nästan inget kan få honom att stå över.

Dagens glädjevrål

Efter fem tuffa etapper under veckan gick en utländsk orienterare i mål och fullständigt skrek ut sin lycka. Han gick ner på knä, gjorde korstecknet över bröstet och riktade sedan händerna mot himlen. Ett vackert ögonblick.

Mer läsning

Annons