Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets DM lockar inte de bästa

/

När hösten närmar sig står också orienterarnas DM tävlingar för dörren. På söndag rivstartar Hälsingland med både sprint och medeldistans samma dag.

Annons

Arrangör är Hudiksvalls OK och banläggarna har gjort det riktigt klurigt för löparna men tyvärr är det lite tunt i startlistan. Knappa 100 orienterare kommer till start och det är alldeles för lite i en sport som i flera distrikt upplever en fin uppåtgående trend. Toppnamnen från främst Rehns BK på herrsidan och Alfta-Ösa på damsidan syns inte heller till.

D21 klassen ser på förhand, junioren Wilma Lagerhäll, Rehns BK som favorit. Hon utmanas på förhand främst av Alfta-Ösas Frida Jonsson som dock bara är anmäld till sprinten. Herrklassen lär bli en kamp mellan Forsa OK:s löpare och vi ger tipset till Henrik Trolin.

Tävlingarna går på en nyritad karta på området Väster i Hudiksvall. Dagen inleds med sprint med mestadels bebyggt område men även lite park. Här är gott om vägval där deltagarna måste vara snabbtänkt för att inte tappa tid. På eftermiddagen är det sedan medeldistans och här blir det definitivt en utmaning då den regniga sommaren gjort att undervegetationen har skjutit iväg.

– Det blir nog rätt snabblöpt i alla fall tror jag, inte så kuperat men jag har försökt lagt banor med mycket klurigheter, säger medeldistansens banläggare Marianne Åsåker.

Förutom DM så ingår även tävlingen i Hälsinglands ungdomspris och hemmaklubben Hudiksvalls OK har en fin ungdomsverksamhet med flera flitigt tävlande ungdomar.

Mer läsning

Annons