Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta-Ösas stjärnor hyllas inför EM: "Tove och Erik håller en nivå som är fantastisk"

/
  • Erik Rost och Tove Alexandersson firar dubbelt guld i världscupen.

SIsta februari börjar EM i skidorientering i Österrike.
Nu är den svenska truppen spikad och Alfta-Ösas stjärnor Tove Alexandersson och Erik Rost får beröm av förbundskaptenen.
– Tove och Erik håller en nivå som är fantastisk, säger Frans Wickbom i ett pressmeddelande.

Annons

Sveriges förbundskapten Frans Wickbom har tagit ut den svenska truppen till EM i Österrike.

Läs mer: Alfta-Ösa på veckans lista över sju heta hälsingar

Att Alfta-Ösas stjärnor Erik Rost och Tove Alexandersson skulle bli uttagna var så givet det bara kunde bli. Frans Wickbom öser beröm över duon men flaggar också för flera andra åkare som håller hög nivå. Även Alfta-Ösas Bente Rost är uttagen i truppen.

– Tove och Erik håller en nivå som är fantastisk. De kommer att vara oerhört betydelsefulla på EM. Men vi har ett flertal åkare som också har kapaciteten att nå upp på pallen och till och med överst, säger han i ett pressmeddelande.

Läs mer: Rost oslagbar i världscupen: "Ganska galet egentligen"

De han kanske främst syftar på är Magdalena Olsson och Ulrik Nordberg som båda är topp fem i den totala världscupen, där Erik Rost och Tove Alexandersson ligger i topp efter deras imponerande insatser i Tyskland vid den senaste världscuptävlingen.

Alfta-Ösa har faktiskt en fjärde deltagare på plats i EM. Hana Hancikova, som slutade tvåa på medeldistansen i SM bakom Tove Alexandersson, tävlar för Tjeckien.

Värt att notera är att en av fjolårets giganter inom svensk skidorientering, Alfta-Ösas Josefine Engström, inte är med i truppen. Hon satsar i stället fullt ut på träning inför orienteringssäsongen.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om exempelvis Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons