Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta-Ösa siktar på topplacering, trots strulig vår för Josefine Engström: ”Har varit orolig att jag inte ska hinna komma i form”

Efter en vår kantad av sjukdomar och allergi laddar nu Josefine Engström och hennes lagkamrater inför Venlastafetten som avgörs i finska Villmanstrand i helgen. Alfta-Ösa OK kom på en hedrande andra plats ifjol och i år siktar de högre. – Vi har potential att vinna, säger Engström.

Annons

Galina Vinogradova, Sara Eskilsson, Josefine Engström och Natalia Gemperle (tidigare Vinogradova). Det är damerna som ska försöka återupprepa förra årets succé i Venlastafetten, som springs samma helg som herrarnas Jukolastafett. Då kom laget på andra plats och i år hoppas Josefine Engström på ännu bättre resultat.

Alfta-Ösa OK är nu på träningsläger i finska Villmanstrand nära ryska gränsen.

– Det är klart vi vill vinna. Vi vet att vi har potential till det, men man kan bara påverka sin egen prestation. Det vore jättekul att vinna, men det är många andra starka lag med, säger Josefine Engström.

Läs mer: Rysk superavslutning bakom ny topplacering för Alfta-Ösa

Laget kom till Finland i tisdags och hann träna ett par pass under onsdagen. Arrangörerna säljer kartor med kontroller utmärkta, så lagen kan göra egna banor och träna i rätt miljö.

Alfta-Ösa OK kommer ställa upp med samma lag och samma sträckordning som ifjol.

– Vi kör samma ordning som förra året. Samma som vi även hade på Tiomila, bortsett från att de då var fem tjejer i laget och nu är de fyra, säger lagledaren Lars Engström.

Josefin Engström har kämpat mot sjukdomar och pollenallergi under våren.

För Josefine, som ska springa den tredje sträckan på lördag, blev det ett fartpass i onsdags. Efter en vår fylld av sjukdomar och allergier har uppladdningen inte varit den bästa.

– Jag har haft mycket strul, med betoning på mycket. Jag har aldrig hunnit komma igång innan det kommit ett nytt bakslag. Det har liksom varit: vila, komma igång, vila, komma igång. Då blir det ingen riktigt bra träning, säger Josefine Engström, som hoppas att det ska börja lossna nu:

Läs mer: Josefine Engström femma i comebacken

– Jag har varit väldigt orolig för att jag inte ska hinna komma i form.

Venlastafetten för damerna avgörs på lördag, medan herrarnas Jukolastafett springs på söndag. Rehns BK deltar också i helgens tävlingar med ett damlag och två herrlag.

Mer läsning

Annons