Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta-Ösa-löpare kompletterar VC-truppen

/
  • Alfta-Ösas Sara Eskilsson och Josefine Engström är uttagna till världscupfinalen i Schweiz efter deras bra resultat vid SM.

I början av oktober avslutas årets världscup i orientering.
Efter bra SM-resultat har de båda Alfta-Ösa-löparna Josefine Engström och Sara Eskilsson har lagts till i truppen.

Annons

Förbundskaptenen Håkan Carlsson har tagit ut truppen som ska göra upp om segrarna när orienterings världscup avslutas i Schweiz i början av oktober.

Alfta-Ösa-löparna Josefine Engström och Sara Eskilsson är uttagna och ska vara med och tampas om poängen.

– Det här är löpare som alla visat sin höga potential under SM-tävlingarna. Nu får de chansen att mäta sig mot hela världseliten, säger förbundskapten Håkan Carlsson i ett pressmeddelande angående de åtta löpare, där Engström och Eskilsson ingår, som lagts till i truppen efter helgen.

Läs mer: Drag i lång-SM

Alfta-Ösa-duon visade framfötterna vid helgens SM-tävlingar där det blev ett brons för Sara Eskilsson och en fjärdeplats till Josefine Engström i medeldistansens final. De båda var cirka två minuter bakom segrande Helena Jansson.

Även Rehns Jerker Lysell springer världscupavslutningen men han var uttagen redan innan helgens SM-tävlingar.

Läs mer: Engström hade topphäng

Världscuphelgen i Schweiz inleds med en långdistans, fredag 2 oktober. På lördagen avslutas den individuella världscupen med en medeldistans. På söndagen avslutas sedan det internationella tävlingsåret med en sprintstafett.

Mer läsning

Annons