Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt rekord för Sand i brallan

/
  • Trots dåligt väder slog årets upplaga av Sand i brallan nytt deltagarrekord.
  • Turneringens hederspris gick till Real Parkbänk från Sandviken, utstyrda i Hawaiimundering.

Till skillnad från föregående år började årets Sand i brallan med regn och rusk.
Men turneringen avslutades i strålande solsken.

Annons

Det var en tapper skara på 29 lag som anmälde sig till årets upplaga av beachvolleybollturneringen Sand i brallan på Mines strand i Järvsö. Noteringen innebar att det sattes nytt deltagarrekord.

Första timmarna var kalla, blöta och blåsiga, men alla deltagarna visade vinnarskalle och vilja att ha kul. Tidtabellen höll men matcherna gick en aning snabbare i år än tidigare. Mindre tid las på att värma upp, för att få spela matcherna så snabbt som möjligt för att sedan kunna värma sig och torka under paraplyer, i bilar och husbåtar.

Det visades sällan sura miner även om det huttrades en del.

De 29 lagen delades in i sju grupper där grupp ett och grupp två gick vidare till slutspel. För att få jämnt och bra antal gick även trean från en femlagsgrupp vidare samt den bästa trean ur övriga grupper. Totalt 16 lag till slutspel.

Även i år arrangerades en korvcup, ett eget slutspel för de som inte gick vidare från gruppspelet. Åtta lag av de utslagna 13 valde korvcup före att åka hem och värma sig.

Slutspelet spelades i ren cupform och mynnade ut i final mellan förra årets vinnare Team BIG och en nykomling, Hudik Snivlers, två lag från Hudiksvall. Team BIG hade en inte helt spikrak resa till finalen medan Hudik Snivlers kunde defilera tämligen ostört och även i finalen var Hudik Snivlers överlägsna.

Matchen om tredje pris vann Digtrio från Järvsö. Korvcupen vanns av Lag Öhman från Järvsö.

Turneringens hederspris gick till Real Parkbänk från Sandviken, utstyrda i Hawaiimundering.

Mer läsning

Annons