Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyheter inför SM-veckan – Vinterkalaset: "Vi skapar en stadsfest"

Artikel 7 av 268
Vinterveckan 2017
Visa alla artiklar

Inte bara sportfest – partyt ska bli bredare än så. Under namnet Vinterkalaset vill arrangörerna av SM-veckan göra något som ingen tidigare SM-stad gjort.

Annons

Den som kommer till Söderhamn för SM-veckan eller är invånare i arrangörsstaden ska oavsett graden av indrottsintresse märka av vad som sker första veckan i februari 2017. Det ska om inte annat Vinterkalaset se till. Det är namnet på festligheter utanför själva idrottandet. En stadsfest – något som saknats hos tidigare arrangärer av SM-veckor.

– Vi har tittat runt lite och då saknat ett roligt grepp om själva folkfesten. En del människor tycker att idrottsfesten är höjdpunkten men man gillar ju idrott i olika grad. Alla ska känna av att något speciellt händer, säger kommunens fritidschef Anders Uddén, som under Företagardagen på CFL informerade näringslivet om vad som väntar.

– Hur det ska utformas och vilka spelarna blir, det arbetet börjar nu, säger han till de samlade företagarna, som var positiva till att medverka till breddade festligheter.

– Företagarna är ju redan involverade i projektgruppen och när vi pratade nu så var de positiva, säger Anders Uddén.

Läs också: Skidstjärnan utmanar söderhamnarna inför SM-veckan: "Nu har man chansen"

Kommunens fritidschef Anders Uddén berättar om festligheter som under namnet Vinterkalaset ska genomsyra SM-veckan i februari 2017. Centrum och medal plaza blir på Rådhustorget.

Läs också: Succé för Företagardagen – med hjälp från Västerås bandy

En färsk logga för Vinterkalaset visades upp och arrangörerna berättar att Söderhamn ska få sitt medal plaza, ett centrum där medaljer delas ut.

– Vinterkalaset är något som ska genomsyra veckan men också ha en fysisk plats och det blir Rådhustorget. Där kommer de största festligheterna att äga rum, som vi känner igen från VM och så där. En samlingsplats där man lyssnar på en bra artist och kanske får sig något att äta, säger Anders Uddén.

Än är det för tidigt att säga i detalj hur arrangemangen kommer att utformas, säger fritidschefen.

– Men det kommer godbitar, säger Anders Uddén.

Läs också: Lagrad snö bäddar för bra SM och tidiga spår – dessutom möjligt med världscup

Alla artiklar i
Vinterveckan 2017