Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu svingar Pelle TIK-klubban

/

En mångårig ordförande tackade för sig.
Och för kontinuitetens skull tog en mångårig vice ordförande över.
– Det var naturligt att ta över, säger Pelle Svensson, nyvald ordförande i Trönö IK:s huvudstyrelse.

Annons

Som Trönögrabb har idrottsklubben i byn har alltid legat Pelle Svensson varmt om hjärtat.

Men något större avtryck som fotbollsspelare har han ändå inte lämnat efter sig, b-lagsspel under 1970-talet blev det som bäst.

Desto större inflytande har den egna företagaren haft som ledare och styrelseledamot. I TIK:s styrelse har han suttit sedan tidigt 80-tal och vackra Trönö IP har mycket av Pelle Svenssons touch.

Och sedan ungefär en månad tillbaka är 57-åringen också ordförande i klubben.

– Peter (Johansson) ville trappa ner och folk i föreningen tyckte att det vore bra och lämpligt om jag tog över. Tyvärr är det svårt att vaska fram folk som vill vara i den här positionen, men det känns ändå naturligt att ta över. Samtidigt hoppas jag att någon yngre kan ta över snart nog, säger Pelle som är vald till ordförande för ett år framåt.

Trönö IK är en aktiv förening med fyra seniorlag i fotboll och en växande skidsektion. På Trönö IP har dessutom klubben en tennisplan och en relativt nyanlagd boulebana. Hockeyrinken vid skolan är också TIK:s skötebarn.

Vid senaste medlemsräkningen i vintras hade Trönö IK 420 medlemmar, nästan hälften av byns invånarantal. En imponerande siffra.

– Vi fångar upp från de yngsta till de äldsta i byn, ler Pelle.

Mer läsning

Annons