Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst i säsongsfinalen

/

Kvaletta och sedan vinst i klassen. Det gick precis som Niclas Andersson planerat när årets sista tävling, Winternationals, kördes i Malmö i helgen.

Annons

Det var bara en sak han inte lyckades med.

– Jag hade hoppats att komma under fyra sekunder, men det klarade jag inte, säger Niclas.

– Under de förutsättningar som var i helgen går det inte.

Winternationals var planerad som en tredagarstävling, men efter två kvalrundor på fredagen, regnade hela lördagens tävlingar bort. Ovädret höll i sig även på söndagen, och inte förrän klockan 15.00 på söndagseftermiddagen kunde man dra igång tävlingen.

Niclas var kvaletta på 4,075, Lars Nilsson, en av Pro modpionjärerna som körde den välkända Eslövs-Mustangen, var kvaltvåa på tiden 4,259, och Michael Malmgren, flerfaldig EM-medaljör i Pro stock, var kvaltrea, 4,441.

Men efter det intensiva regnandet var allt grepp i banan borta när elimineringarna började. Niclas hade ändå inga problem att vinna finalen mot Pro stockföraren Jonas Engdahl, som kör Samantha-teamets bil. Niclas vann rätt komfortabelt, även om det inte skilde mer än 2/10 sekund. 4,3 för Niclas mot 4,5 för Engdahl.

– Det är alltid roligt att vinna, men det sladdade rejält. Jag slog av flera gånger före mål, jag fick säkert pedala tre gånger i finalen. Det är inte så kul att sladda i närmare 300 kilometer i timmen. Bilen stod mest på tvären, jag tycker bara jag såg räcken.

Mer läsning

Annons