Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tony Croon knep andraplats i C-finalen

/

En gul Ford Focus saknades på startlinjen när lördagens kvalheat skulle köras. Återigen var det ett motorhaveri som förstörde för Bollnäs fartfantast. – Jag hann bara köra två varv under upp uppvärmningen sen gav motorn upp, suckar Croon.

Annons

Det bjöds på en folkfest utan dess like när EM-rallyt i Värmländska Höljes skulle avgöras. Tävlingen som också ingår i SM-serien såg ut att bli en total katastrof för Croon som på grund av lördagens fadäs var tvungen att starta sist i C-finalen som kördes på söndagen. Med reservmotorn till råga på allt.

– Den har nog 40-50 hästar färre och det här är en bana som är väldigt hästkraftskrävande med höga toppfarter.

Men han plockade placering efter placering och efter bra körning lyckades han ändå ta sig ända fram till ledning när bara ett varv återstod.

– Men då hade jag fortfarande inte kört det obligatoriska alternativspåret så jag förstod att det skulle bli kärvt att hålla kvar ledningen.

Mycket riktigt så tappade Croon också förstaplatsen och kom ut som tvåa efter alternativrundan. Han gjorde sitt bästa för att ta tillbaka ledningen och i loppets sista kurva var det nära.

– Jag gjorde en fuling och försökte pressa mig förbi alldeles innan mållinjen men det räckte inte ända fram.

Mer läsning

Annons