Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart dags för EM-fest i Viken

/
  • Tore Jonsälls nerver är lugna dagarna före skotercross-EM. Det mesta har fixats inför tävlingarna och nu hoppas han på rejält med åskådare.

I helgen arrangerar Woxnadalens MK skotercross-EM på Vikenbanan – ett mästerskap som väntas locka upp mot 3 000 åskådare.
– En folkfest kommer det att bli, säger biträdande tävlingsledaren Tore Jonsäll.

Annons

I helgen landar Europas bästa förare i Viken utanför Alfta där både EM och NM avgörs – två högklassiga tävlingar som alltid lockar mycket publik.

– Vi hoppas på mycket folk, kanske mellan 2 000 och 3 000 personer. Då är vi nöjda, får inte ställa för höga förväntningar, har gått på den minan många gånger, säger Tore Jonsäll.

Två dagar före premiärracet så är Tore Jonsäll lugn. Men för att bli det har han och övriga medarbetare i WMK lagt ner ett rejält jobb, bland annat med att frakta ner stora mängder snö till banan.

– Vi har kört upp mellan 9 000- och 10 000 kubikmeter snö, som mest var det nio lastbilar som gick i skytteltrafik, och åtta traktorer som körde ut snön på banan. Det är mycket ideellt arbete, annars hade det inte kunnat gå för oss, säger Tore Jonsäll.

Mer läsning

Annons