Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-final eller bli VM-mekaniker är frågan för Rosell

/

Peter Rosell vann enkelt när Svealandscupen avslutades på Bergbybanan vid Vendel, utanför Örbyhus.
– Ja, det kan man faktiskt säga. Jag tog ledningen och kunde köra mitt eget race, berättar Bollnäsföraren.

Annons

Årets nionde och sista deltävling i Svealandscupen kördes på den anrika Bergbybanan (där bland annat den svenska EM-deltävlingen kördes i slutet på 70-talet).

2400-klassen samlade tio deltagare, förutom Peter Rosell även bland andra Rasmus Olsson, Karlskrona – som krigar om medalj i SM. Denne vann den första kvalomgången, före Fredrik Larsson, Nynäshamn. Peter Rosell följde som fyra.

Olsson var snabbast även i omgång 2, nu dryga halvsekunden före Rosell. Den sistnämnde vände sedan på steken och segrade i den tredje och sista omgången med sekunden i rygg på Olsson. Larsson blev trea.

I A-finalen kunde dock ingen hota Peter Rosell, som toppade från start till mål.

– Jag gjorde en bra start och fick genast en lucka. Jag kunde sedan hålla avståndet. Inte så kul för publiken men bra för mig, skämtade Peter efteråt.

Av de nio deltävlingarna i Svealandscupen har Peter Rosell kört de fem senaste. Tre segrar samt två andraplatser räckte för att bli sexa i sammandraget.

– Eventuellt kör jag SM-finalen på Kinnekulle Ring, men är även erbjuden följa med till VM-deltävlingen i Barcelona i Portugal som mekaniker åt Per Eklunds stall. Tävlingarna körs samtidigt, så jag får se hur det blir, avslutar Peter Rosell.

Mer läsning

Annons