Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Respektlösa motospeed-juniorer

Mats Nilsson vann rubbet, men det var ungdomarna från Hälsingland som drog den största uppmärksamheten. Anton Wallin och Martin Larsson imponerade båda stort när Motospeed inleddes i Gävle i onsdags kväll.

Annons

Årets upplaga av Motospeed – distriktets speedcrosserie för lag – innehåller åtta lag, däribland Woxnadalen och Bollnäs. Men det var Dala-Falun med Mats Nilsson i spetsen som fick bära favoritskapet i premiären.

Nilsson segrade i samtliga sina sex heat och tog full pott. Detta visade vägen till förstaplatsen, där 29 poäng kom att skilja till andraplacerade Hofors.

Woxnadalen slutade femma. Flest poäng knep Tomas Jansson, 71, efter bland annat två heatsegrar.

Störst uppmärksamhet drog dock junioren Anton Wallin som korsade mållinjen först vid hela tre tillfällen. Klockrena starter och ett härligt go i åkningen, kanske kommer det stora genombrottet i år.

Bollnäs slutade på sjunde plats. Här körde Martin Larsson (junior i likhet med Anton Wallin) som en furie och bjöd de mer namnkunniga förare på kamp i flera av heaten. Bröderna Erik och Lars Källänge, Mats Bertilsson samt juniorerna Per Granqvist och Alexander Berglund kompletterade.

KURT ELIASSON

Mer läsning

Annons