Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regn och rusk på SM-finalerna

/
  • Jennifer Östergren kunde inte bättra sin tionde plats i SM.
  • Ulf Edwardsson, Köping, till vänster i bild, vann SM i Stock/Super stock. Delsbobördige Bengt Ljungdahl slutade på silverplats.
  • Jennifer Östergren, Edsbyn, slutade tia i SM för Juniordragster.
  • Fredrik Leanders, Alfta, jagade poäng i Juniordragster. Det blev till slut en 16:e plats i SM.

Regn stoppade SM-finalerna på Tierp. Efter två dagars regnande var arrangörerna tvungna att ge upp alla försök till att avsluta tävlingarna.

Annons

Det var upplagt för rafflande SM-finaler på Tierp Arena, och deras Race and Rock. Hela 208 team var anmälda, och vem som skulle vinna SM var en öppen fråga i många av klasserna.

Men så mycket race blev det dessvärre inte under dessa två tävlingsdagar. På lördag eftermiddag fanns inget annat att göra än att avbryta tävlingen.

För mästerskapets del innebär det att Niclas Andersson, Näsviken, fick ett SM-brons i Pro mod, trots att han inte ens var på plats med bilen.

I Stock/Super Stock kunde inte Per Fagerström, Näsviken, försvara sitt SM-guld från i fjol. Nu blev det i stället Ulf Edwardsson från Köping som vann SM före Delsbobördige Bengt Ljungdahl.

Örjan Hällström, Iggesund, slutade sexa, Lars Nyberg, Hudiksvall, sjua, Lars Björklund, Söderala, nia, Per Fagerström, Näsviken, 14:e och Andreas Bergström, Hudiksvall, 28:a.

Jennifer Östergren från Kilafors hoppades kunna bättra sin tionde plats i Juniordragster. Juniordragster var den enda klass där hela fältet kunde köra en kvalrunda, och de fick därmed också kvalpoäng.

Dessvärre räckte inte Jennifers kvalpoäng till någon förbättring, utan hon stannade på tionde plats.

Fredrik Leanders, Alfta, har kört fem tävlingar under året, och tog med det en 16.e plats i SM-serien.

Mer läsning

Annons