Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Engstrand tvåa i Arvika: "Det flöt på bra hela dagen"

/

En andraplats på Westombanan i Arvika i lördags innebär att Per Engstrand nu har guldvittring i rallycross-SM.
– Ja, det ser ju riktigt bra ut med elva poängs försprång i tabellen, kommenterar Ljusdalsföraren.

Annons

Årets femte SM–deltävling dominerades i klassen Supernationell 2400 cc av Mattias Ohlsson från Bollnäs samt Per Engstrand, Ljusdal – liksom fallet varit till stor del tidigare under säsongen.

Mattias vann kvalet sammanlagt via två segrar samt en fjärdeplats. Per skuggade strax därefter och båda stod därmed i pole position i var sin semifinal.

I den första av dessa knep Mattias kommandot i starten och drog iväg till en säker förstaplats. Per upprepade den bedriften i semifinal 2 och det var därmed upplagt för en spännande final – med två hälsingar i det första startledet.

Här visade Mattias Ohlsson återigen att han var i prima form och tog ledningen. Per Engstrand å sin sida utmanades av ett koppel förare och trycktes ut till en femteplats i det inledande skedet.

Med två varv kvar att köra valde Mattias att ta det obligatoriska alternativspåret. Han kom ut på den ordinarie banan igen knappt efter Per – och begick ett ödesdigert misstag att omgående försöka passera denne. Följden blev nämligen att bilarna touchade varandra, varvid Mattias hamnade i räcket med kvaddad framvagn!

Per ledde nu, men hade alternativspåret kvar på slutvarvet. Han passerades nätt och jämnt av Emil Lennartsson, Nynäshamn, som alltså vann – före Per Engstrand.

– Jag får så klart vara nöjd med min andraplats efter att ha halkat ner i fältet under det första varvet. Det flöt på bra hela dagen, menade Per.

Mattias Ohlsson var av naturliga orsaker mindre tillfreds med tillvaron.

– Med facit i hand skulle jag ha lagt mig bakom Per när jag kom ut från alternativet. Men jag var osäker på om han hade kört alternativspåret och vågade inte chansa. Det dammade rejält och jag hade ingen möjlighet hålla koll bakåt, suckade Mattias.

Inför Arvikatävlingen ledde Per Engstrand SM-tabellen med nio poäng i rygg på Mattias Ohlsson. Nu ökade avståndet de båda mellan till elva pinnar inför avslutningen på Kinnekulle Ring i mitten på september.

– Bra läge för min del. Visst siktar jag på guld i år, säger Per.

Mattias å sin sida har inte gett slaget förlorat.

– Det är trots allt inte helt kört för min del. Elva poäng är mycket att hämta igen och jag är lite beroende av att Per får någon form av missflyt. Men ge mig…nej, inte!

KURT ELIASSON

Mer läsning

Annons