Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik leder VM-rallyt

Patrik Flodin slog till direkt när den tredje dagen av Rally Portugal inleddes på lördagen. Redan på dagens första sträcka rattade han sig till ledning i VM-rallyts grupp N-klass.

Annons

Hemmaföraren Armindo Araujo som ledde efter rallyts sju första sträckor hängde inte med i Flodins tempo och var 24,2 sekunder efter Patrik i mål. Sträckan vanns av Martin Prokop från Nya Zeeland som var en tiondel före Flodin.

– Vi tog inte i så hårt. Vi körde utan att ta så stora risker. Nu ska vi försöka hålla den här farten. När man hittat rytmen, är det lättare över de blinda kurvurna, berättade Patrik på sin hemsida.

Och visst höll Patrik farten. På den nionde specialsträckan var han snabbast av alla och utökade sin ledning till 11,8 sekunder.

På den tionde specialsträckan hade Patrik på nytt en tuff uppgörelse med Armindo Araujo och till slut lyckades portugisen vinna den med 0,7 sekunder.

– Vi har en riktigt kul fajt och jag gillar det här. Det är rätt tuffa vägar nu, så det är bra det nu är service så vi kan göra några smärre justeringar. Vi försöker att köra fort, men ändå med lite säkerhet så vi inte bromsar fel eller kör över stora stenar. Det viktigaste är som sagt att vi tar oss hela vägen i mål, sa Patrik som efter tio sträckor leder VM-rallyt med 11,1 sekunder.

Följ Patrik Flodins framfart sträcka för sträcka på www.patrikflodin.com

Mer läsning

Annons