Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niklas Palm snabbast i Autoexperten Swedish Cup

Vanligtvis spelar han fotboll för Friska Viljor.
Men i helgen satt Niklas Palm bakom ratten i folkracebilen – och tog segern i juniorklassen när Autoexperten Swedish Cup avgjordes i Örnsköldsvik.

Annons

Familjen Palm från Ilsbo – pappa Joakim samt sönerna Niklasoch Henrik – är framgångsrika inom såväl folkrace som rally (Joakim är tillika ordförande i SMK Hälsinge).

Men Niklas stora satsning gäller fotboll, folkracetävlandet kommer i andra hand. I helgen var det i alla fall ledigt från bollsparkandet och istället start i tvådagarstävlingen på Klingre Motorstadion, dryga milen nordväst om Ö-vik.

Niklas vann sina inledande två omgångar i kvalet. Den tredje tvingades han bryta sedan tändkabeln brustit, men tack vare en fullpoängare även i det fjärde åket så var en plats i juniorernas A-final i hamn.

Här blev det en ny seger efter att ha tagit ledningen redan på det första varvet. Tvåa slutade Jens Högbom, Vännäs och trea Benny Axberg, Åsele. Med i A-finalen – tack vare tre segrar samt en tredjeplats i kvalet –fanns även Filip Borg, SMK Hälsinge, som dock tvingades bryta efter motorhaveri.

I seniorklassen styrde Fredrik Borg, Hälsinge, in som femmai B-finalen. Henke Palm blev sexa i C-finalen.

Mer läsning

Annons