Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära pallplats i RM

/
  • Mattias Svedberg slutade sexa totalt i Riksmästerskapet för standardbilar och tog ett brns i Nedre Norras förbundsmästerskap.

Det var nära en pallplats för Mattias och Åsa Svedberg, Bollnäs, när Riksmästerskapet för klassen Standard avslutades med Rally Sigtuna.

Annons

Bollnäsparet slutade fyra i Grupp E-klassen, sju sekunder efter tredjeplacerade Johnny Björk/Filip Larsson, Rasbo.

Årets sjätte och sista deltävling i det för året nya Riksmästerskapet innehöll fem sträckor på tillsammans drygt fyra mil. Start och mål var förlagt till Trosta Park utanför Arlanda och banan drog fram i skogarna runt Almunge och Rimbo.

Vann Grupp E gjorde nyblivna svenska mästaren i Otrimmat tvåhjulsdrivet, Mattias Ledin, Kopparberg, som nu gjorde ett inhopp i RM. Marginalen blev 24 sekunder till Thobias Svensson/Stefan Pettersson, Hörby.

Mattias Svedberg var näst snabbast, efter Mattias Ledin, på den fjärde sträckan.

– Det har stämt riktigt bra idag. Är helt nöjd med insatsen, sammanfattade Mattias efter målgången.

Totalt i RM slutade Bollnäsföraren sexa. Guldet gick till Thobias Svensson. Tvåa i sammandraget slutade Niklas Ledin, Kopparberg och trea Martin Eliasson från Skutskär.

Rally Sigtuna avslutade även Nedre Norras förbundsmästerskap och här blev det en bronsmedalj för Mattias. Guld till Martin Eliasson och silver för Johannes Joons, Skutskär.

– En bra säsong som helhet, avslutar Mattias Svedberg.

Mer läsning

Annons