Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin Jonsson totaltvåa i Sprintserien

Martin Jonsson tog en andra- samt en tredjeplats i 2150-klassen när Svenska Sprintserien avslutades i Västerås den gångna helgen.
Woxnadalsföraren slutade därmed tvåa i det totala cupsammandraget.

Annons

Årets nionde och näst sista deltävling kördes i lördags. Här kunde Mikael Nyrönen från Åmot ta hand om segern efter att ha varit den snabbaste i samtliga åk. Andra plats gick till Jonas Skoglund, Finnskoga, medan Martin Jonsson slutade trea – bland annat efter en punktering i den första tävlingsomgången.

I söndagens tävling, årets tionde i serien, var Martin snabbast på träningen samt i det första åket. Men Micke Nyrönen vann ändå till slut efter att ha passerat med 24 hundradelar i den sista omgången.

Totalt under året knep Nyrönen 186 poäng mot Martin Jonssons 172. Tredjeplacerade Jonas Skoglund fick ihop 139 pinnar.

– Målsättningen var att ta slutsegern i Svenska Sprintserien, men den var vikt till Micke redan efter lördagen. Satsade på en bra avslutning i söndags och var nära att lyckas, sammanfattar Martin.

Som ju blev riksmästare i backe för tre veckor sedan. Nu blev det ett silver i sprintserien.

– Sammantaget ett bra år. Guldet i RM rankar jag förstås högst, fortsätter han.

Nu är säsongen slut, men Martin har inga planerar att ligga på latsidan för den skull.

– Nej, nu är läge att gå igenom bilen ordentligt inför 2016. Väghållningen kan förbättras och vi behöver prova ut nya stötdämpare samt fjädrar till exempel. Det återstår ju ännu någon månad innan vintern står för dörren, avslutar Martin Jonsson.

Mer läsning

Annons