Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marie tar sin Pontiac till fartfest

/
  • Marie

Det är ett tidskrävande projekt att sätta ihop en helt ny bil.

På några sekunder kommer svaret om det varit värt all tid och möda.

I lördagens Helsinge Open är det examen för Marie "Flisa" Ekströms Pontiac Fiero GT -87.

– Spännande att se hur den fungerar, säger hemmahoppet från SMK Söderhamn.

Annons

Marie "Flisa" Ekström har bara kört dragracing i ett år men intresset har kommit för att stanna.

Den nya bilen är det klaraste beviset på det.

Den gamla kärran, en Chrysler Shelby Daytona, fick lämna plats i garaget för en Pontiac som kryddats med det bästa från flera världar: Saabmotor och växellåda Porsche.

– Det är en hybrid som inte är 100 procent klar. Vi måste prova den innan vi vet vad den kan, allt är nybyggt, säger Marie Ekström, som haft sin man Joachim Ekström till god hjälp för att skapa sitt fartmonster.

I lördagens Helsinge Open på Flygstaden i Söderhamn får hybridbygget för första gången känna förarfoten sätta tryck på gaspedalen. Ekipaget fanns på plats även på Söderhamns Snabbaste tidigare i sommar men då fick bilen bara bekanta sig med omgivningen, aldrig låta gummit få fäste på stripen.

– Så bilen har knappt gått 20 meter än. Det här blir mest en test för att se hur grejerna fungerar, skulle det fungera så är det nog en rolig bil att köra. Och går det bra kanske vi kan vara med och slåss, säger Helsinge Opens fjärde kvinnliga deltagare (de andra är Jessica Holappa, Uppsala, Annica Larsson, Night Cruisers Färnäs och Birgitta Lindström, SHRA Sundsvall).

Mer läsning

Annons