Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leanders vann EM-premiär i Santa Pod

Säsongen kunde inte ha startat bättre för regerande Europamästaren Ulf Leanders från Alfta. Vid årets förste EM-deltävling, i Santa Pod, England, vann Ulf Leanders finalen i Top metanol funny car över Leif Andreasson.

Annons

Första kvaldagen passade bröderna Ulf och Jörgen Leanders på att testa lite nya grejor i bilen.

– Det slog ganska väl ut, men räckte inte ända fram, så på söndagen gick vi tillbaka till det som vi visste funkade, berättar Ulf Leanders via mobiltelefon från banan i England.

I fjärde och sista kvalrundan på söndagseftermiddagen, slog Ulf till med en 5,749 sekunders repa, och gick därmed upp på första kvalplats.

– Det gick som planerat. 5,74 var ganska bra under de förhållanden som rådde på banan, så det är vi rätt nöjda med, säger Ulf Leanders.

I finalen ställdes Ulf Leanders mot kvaltrean Leif Andreasson, och här var det Leanders snabba reaktion som räddade hem guldet till Alfta.

– Tävlingen gick väl i stort sett som vi hade tänkt oss. Konkurrensen är hård, det är bara hundradelar av en sekund som skiljer oss åt, så det kommer inte att bli någon lätt säsong. Men vi ska göra allt vi kan för att försvara EM-guldet, säger Ulf Leanders.

Mer läsning

Annons