Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kostsamt VM-äventyr för Martin Larsson: "Vi får se hur det blir"

/

En tolfte- samt en 13:e-plats räckte till sju poäng i sammandraget för Martin Larsson när superenduro-VM 2015/2016 inleddes i Lodz, Polen.
– Jag är sammanfattningsvis rätt så nöjd, även om det var en del oflyt i starterna, säger han.

Annons

Tävlingen var årets första av totalt sex som ingår i Superenduro-VM.

Tre svenska förare fanns på plats i Lodz – Andreas Linusson, Kinna, John Nyström, Östhammar, samt Martin Larsson från Bollnäs. Samtliga tre tog sig till final i Prestigeklassen. Martin slutade trea i sitt kvalheat.

Bästa flytet i trion i finalpasset hade dubble silvermedaljören i junior-VM, Linusson, med en total åttondeplats. Martin Larsson inledde med att bli tolva i det första heatet, vilket belönades med fyra VM-poäng. Vann gjorde Cody Webb, USA, före britten Jonny Walker.

Martin slutade därefter 17:e i sitt andra framträdande. Denna gång segrade en annan jänkare, Colton Haaker. Jonny Walker tog andra plats.

I det tredje och sista heatet styrde Martin Larsson till sig en 13:e-plats, en insats som innebar tre VM-pinnar. Webb korsade mållinjen först av alla, skuggad närmast av Walker.

– Hade bästa utgångsläget i den andra finalen då jag stod i första startledet. Tyvärr så körde Linusson omkull framför mig och jag fastnade. Kom iväg igen, men var då på efterkälken, fortsätter Martin.

Just starterna är viktiga i superenduro.

– Ja, det är ju svårt att köra förbi någon i det här tuffa motståndet. Är man däremot med bland de fem/sex främsta från första början så finns chansen till en framskjuten placering.

Totalt toppar Cody Webb sammandraget på 54 poäng, en före Jonny Walker. Trea i tabellen är polacken Taddy Blazusiak med 39. Martin Larsson håller 15:e plats med sina sju poäng, medan John Nyström är 16:e.

Superenduro-VM fortsätter i Riesa, Tyskland, den 2 januari. Det är en tävling som Martin planerar köra. Den tredje planerade VM-deltävlingen, i Italien den 16 januari, är däremot inställd i brist på finansiärer.

– Planen från början var att köra de tre inledande deltävlingarna i VM. Hade jag i det läget varit bland de tio bästa i tabellen skulle Svemo betala resan till Sydamerika och deltävlingarna i Argentina samt Brasilien, säger Martin Larsson, som därmed fått ett praktiskt problem att hantera.

– Att ta detta ur egen plånbok är emellertid uteslutet, det kostar för mycket. Vi får se hur det blir. Kanske återvänder jag till Sverige efter tävlingen i Tyskland och kör vintercupen istället.

Mer läsning

Annons