Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kevin med i JTCC-striden

/
  • Kevin Engman i rampljuset efter JTCC-helgen i Karlskoga som gav två silverplatser.

I slutet på september kan mycket väl banföraren Kevin Engmans motorframtid ta en ny vändning. En tätplacering i JTCC-serien kan betyda en plats i någon av värstingklasserna nästa säsong. Inför slutspurten ligger han trea i sammandraget.

Annons

JTCC-säsongen är på väg in på upploppsrakan. Med två tävlingar kvar är SMK Söderhamns Kevin Engman i allra högsta grad med i kampen om tätplaceringarna.

Helgens tävlingar i Karlskoga gav två andraplatser och gör att han bara är sex poäng bakom ledande MG-kollegan Joakim Forsell inför avgörandet i september.

Får han drömma redan nu sätter han sig gärna i en Volvo i STCC-serien nästa år och mäter krafterna mot Janne "Flash" Nilsson, Thed Björk, Robin Rudholm och Robert Dahlgren och de andra stjärnorna.

– Det vore coolt. Blir det inte STCC så är Porsche Carrera cup en möjlighet också. Man kan säga att det är klassen mellan STCC och JTCC.

Blir det ingen körning i värstingklasserna säger han att det kanske blir en säsong utan banracing.

Med en bra insats i avslutningen av JTCC-serien ger han under alla förhållanden sig själv de bästa förutsättningarna för framtiden.

Mer läsning

Annons