Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlsson bäst i klassen

/
  • Peter Karlsson, Ljusdals MS, firar segern i klass tre.
  • Christer Nilsson, Sandvikens MK, fick sig en liten dusch vid segerpodiet. Nilsson slog banrekord för tvåhjulsdrivna bilar.
  • Peter Karlsson, Ljusdals MS, firar segern i klass tre.
  • Ett udda inslag – Robert Svensson från Söderhamn körde en Formel basic-bil i den fria klassen.
  • Henrik Flodin, SMK Hälsinge, blev tvåa i klass 2 supernationell. I den klassen var det hård körning och tajta marginaler om segern.
  • Olav Fredriksen var ett norskt inslag i Mästarmötet. Här har han precis klarat av andra kruvan.
  • Tvärstopp. I denna kurva lade Stefan Janssons Hyundai av i de två första åken under lördagen. Men på söndagen var han ändå inte så långt ifrån att ta sitt eget banrekord från 2008. Två ynka tiondelar skiljde.

Mästarmötet i Järvsö var tillbaka.

Då glänste en lokal förare.

Peter Karlsson, Ljusdals MS, var överlägsen i klass tre.

– Jag har varit tvåa i backtävlingen två gånger, så det var skönt att kliva längst upp, säger Karlsson.

Annons

Uppehåll 2009 – så det var ett åksuget gäng som tävlade på Öjeberget i helgen. Sex klasser stod på agendan, från Stefan Janssons division ett rallycrossbil till nostalgibilar. Någonstans där emellan, i klass tre för supernationella rallycrossbilar med max 2400 kubik, var Peter Karlsson överlägsen. Hans bästa tid uppför berget, 40,94, var nästan en och en halv sekund bättre än tvåans, och i sluträkningen där de två bästa åken av sex räknas ihop var han hela två sekunder före Lars Bergkvist från Piteå.

– En säker marginal, det ska väl vara mindre egentligen, men allt stämde verkligen under helgen. Bilen funkade klockrent och jag fick bra fäste, säger Peter Karlsson, som gillar det här med backkörning.

– En riktigt rolig tillställning.

Förutom Karlssons utskåpning av konkurrenterna i sin klass kom mycket att handla om ett rekord – och ett uteblivet sådant. Christer Nilsson från Sandviken, klass två rallycrossbil, slog banrekordet för tvåhjulsdrivet med tiden 39,41.

Men det ”riktiga” banrekordet i backrallyt då?

Jo, det var inte långt borta att Stefan Jansson, som tävlar för Rasbo MK, slog sitt eget rekord från 2008.

Men en usel lördag förstörde det hela. I de två första åken stannade bilen i den andra kurvan. Och i första åket på söndagen strulade det igen. Men han kröp ändå närmare under de två sista körningarna. Och när klockan stannade var han bara 21 hundradelar i från det 37,90 som hade gett bonuspriset 15 000 kronor.

– Man behöver fler bra åk för att lyckas slå rekordet än vad jag fick i och med att bilen strulade. Men jag har haft jäkligt skoj ändå, en kanontävling att vara med i. Jag kommer tillbaka nästa år, lovar Stefan Jansson.

Men frågan är om han verkligen gör det. Arrangörerna Ljusdals MS funderar nämligen på att ha tävlingen vartannat år framöver.

– Det är tänkt så. Men vi får se hur det blir efter att vi sammanfattat detta, säger tävlingsledaren Lars Jonsson.

Mer läsning

Annons