Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanonstart på skotercross-VM för Söderhamnsförare – tappade bromsen men klarade pallplats ändå

/
  • Nisse Kjellström, 20-årige Söderhamnskillen, körde in som trea när VM öppnade i finska Jyväskylä. Arkivbild

Söderhamnskillen Nisse Kjellström fick kliva upp på pallen när VM öppnade i finska Jyväskylä på lördagen. 20-åringen körde starkt och blev trea.
– Jag är jättenöjd! De som är med här är ju grymt bra, säger Nisse Kjellström.

Annons

Nisse Kjellström, som kör för Härjedalsklubben Walles, visade bra fart redan från start. Kjellström var etta i sitt kvalheat och tvåa i semifinalen efter Adam Renheim, Lima, som kör framgångsrikt i amerikanska proffsserien men nu åkte hem till Europa för VM, som avslutas med final i norska Alta 8–9 april.

– Det funkade jättebra hela helgen i princip, både med maskinen och körningen, säger Nisse Kjellström.

I finalen var Nisse Kjellström bra med direkt och låg tvåa länge bakom Adam Renheim, som imponerade och var i en klass för sig. Renheim drog ifrån övriga fältet och det var endast fyra förare som klarade sig från varvning.

Openfinalen kördes 15 minuter plus tre varv och det var inte mycket kvar av kvarten när Nisse Kjellström tappade bromsen helt och passerades av finske Arctic Cup-vinnaren Aki Pihlaja. Utan broms lyckades inte Kjellström svara, men öppnade VM med en fin tredjeplats.

– Jag fick en bra start och det flöt på riktigt bra tills jag började tappade bromsen mer och mer. Till slut var jag helt utan broms och då var jag tvungen att dra ner på tempot. Men jag är ändå jättenöjd med tredjeplats, säger Nisse Kjellström, väl medveten om den tuffa konkurrensen i VM.

Nästa helg är det SM-final där Nisse Kjellström går in som femma.

– Jag har en bra känsla inför den. Får prova lite grejer med bromsarna bara. Där är det tre finalheat och dubbla poäng att köra om, så det kommer kunna hända mycket, säger Nisse Kjellström.

Alexander Berglund, Bollnäs, hade en tyngre dag i VM-premiären. Efter att ha varit sexa i kvalheatet och femma i semin, så fick han en dålig start och halkade efter i finalen sedan han också krokat ihop och fått en smäll på knät, och slutade där 18:e av de 20 förarna.

På damsidan var Adam Renheims syster Marica, som även hon kör proffsserien i USA, lika överlägsen som brorsan. Tvåa där Nisse Kjellströms klubbkompis Emilia Dahlgren.

Tredje Wallesförare i VM, rutinerade Johan Eriksson, körde upp sig från tufft läge i finalen och blev sjua.

Mer läsning

Annons