Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga hälsingeframgångar i SM

/
 • Benny Strand, Iggesund, kom inte ner på de riktigt snabba tiderna denna tävling, och åkte ut i första rundan.
 • Fanny Andersson gör sin första säsong i Juniordragster.
 • Färilas Nichlas Sverin var kvaletta i Super comp bike.
 • Kvalelvan Tomas Jonsson åkte ur stegen redan i första rundan.
 • Wilma Andersson tog en andraplats i Juniordragster.
 • Anders Edh, Hudiksvall, hade inga problem att vinna den tre bilar stora Super pro street.
 • Bengt Thyr, Tallåsen, hade problem med växellådan.  – Jag fick inte i ettan, jag vet inte vad felet är, vi måste ner med lådan och kolla.
 • Bäst kvalad av hälsingeförarna i Juniordragster var Forsas Jesper Norin.
 • Samuel Andersson, Söderhamn, tog sin första pallplats i Top doorslammer och putsade även av sitt personliga rekord till 4,16.

Det gick inget vidare för hälsingeförarna vid SM för Stock/Super stock, som kördes i Sundsvall under helgen.

Annons

Kvalet såg lovande ut med fem hälsingeförare bland de sex främsta. Totalt deltog åtta förare från Hälsingland i klassen. Men efter första elimineringsrundan var det bara Sandarnes Anders Hållén och Söderhamns Thomas Strand kvar i stegen. Kvaltvåan Lars Bodén körde sönder motorn i andra kvalsvängen.

Fjolårets svenske mästare, kvaltrean Lars Björklund, Söderala, fick problem och blev utslagen direkt, och kvalfyran Viktor Fagerström, Näsviken, breakade ut sig i andra rundan.

Sedan var det dags för Thomas Strand att tacka för sig efter en tjuvstart, medan Anders Hållén besegrade Mats Germann innan det slutligen tog stopp mot Rättviks Lars Pettersson.

Hållén körde sin snabbaste tid för helgen, 10,740, men under sitt dail-in, som är en slags handikapp, och han var därmed utslagen.

SM-guldet gick till Eskilstunas Fredrik Ambros, som tog sitt första guld men inte sin första SM-medalj. Han har ett silver sedan tidigare.

– Jag förlorades SM-guldet med tre poäng för fem år sedan. Men det var nervöst inför finalen, erkänner Ambros.

– Samtidigt tror jag man skärper till sig lite extra då. Det ska nästan kännas som att det här vill jag inte göra, då går det bäst. Men så fort jag hade burnat släppte nervositeten, säger han.

SM-silvret gick till Lars Johansson, som körde sin första tävling, och inte kände av några premiärnerver.

– Det kanske var därför, att jag var för avslappnad, som jag tjuvstartade i finalen, analyserar han.

I Top doorslammer kom Benny Strand, Iggesund, inte ner på sina allra snabbaste tider. Han var kvalsjua och blev eliminerad i första rundan.

I Super pro street hade Hudiksvalls Anders Edh inga problem att vinna den endast tre bilar stora stegen. Edh var kvaletta på 7,03, hade en solo i första rundan, och i finalen dök sedan aldrig hans motståndare, Niklas Södergren, upp.

I Super pro ET gick Bjuråkers Erik Eriksson från en första kvalplats till totalvinst i klassen. Lars Westerberg, även han Bjuråker, hade en solo i första rundan, men blev sedan utslagen i andra.

I Super comp bike var Färilas Nichlas Sverin kvaletta på tiden 8,11, och hade en solo i första rundan. I andra fick han en dålig start, vilket resulterade i att han blev utslagen, trots en bättre tid än sin motståndare. Kvalelvan Tomas Jonsson, Korskrogen, fick respass redan i första rundan.

Till final gick däremot Näsvikens Wilma Andersson i Juniordragster. Juniorerna kvalar efter reaktionstid, och Wilma var kval-15:e, medan hennes kusin, Fanny Andersson, var kval-21:a.

Bäst kvalad av hälsingeförarna var Jesper Norin från Forsa, som kvalade som sjua. Jesper, liksom Fanny, blev utslagen redan i första rundan, men Wilma tog sig hela vägen till final där hon ställdes mot den regerande EDRS-mästaren, Oskar Norling. Oskar var lite snabbare i starten, och i sin strävan att jaga ikapp honom, körde Wilma under sitt dail, och fick därmed nöja sig med andraplatsen.

Mer läsning

Annons