Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaseger för Kalle Kastman i del ett av Hälsingecupen: "Alltid skönt att vinna hemma"

Eriksnäsbo motorstadion bjöd under lördagen på regn, lera och en hemmaseger. Kalle Kastman, Bollnäs MK tog med lätthet hem finalen, efter tre raka heatsegrar.

Annons

När folkracetävlingen Hälsingecupen drog igång för andra året slutade det med en hemmaseger av tre möjliga. Totalt 81 förare kom till start och när finalerna var körda stod det klart att Bollnäs MK:s Kalle Kastman fick kliva högst upp på pallen i seniorklassen.

Bollnäs MK:s Kalle Kastman tog tidigt ledningen i finalen och behöll den hela vägen in i mål.

– Det känns skönt. Det är alltid kul att vinna hemma, säger Kastman.

Läs mer: Flera hemmasegrar i första upplagan av Hälsingecupen

Tävlingen var i stort sett lugn, utan våldsamma avåkningar eller direkt ojusta krockar. Kanske var regnet en bidragande orsak då det gjorde att det gick lite långsammare att köra. Ett regn som inte störde Kastman nämnvärt.

– Det kan vara jobbigt om man inte ser något, men det gick bra. När man leder blir det inte så mycket skit på rutan, säger han med ett skratt.

En del avåkningar blev det ändå. Bland annat var Bollnäs Pontus Lilleman Andersson på väg av halvvägs in i finalen, dit han tog sig efter vinst i B-finalen.

Han lyckades hålla sig på banan och blev till slut femma i mål efter att Linus Andersson från Årsunda blivit stående på det sista varvet. Tvåa blev Ulf Ahlbom, Järbo MK, och Dan Olsson, AMF Årsunda, knep tredje platsen. Robin Schelin, SMK Söderhamn, blev fyra.

En tapper publikskara trotsade regnet för att stötta förarna.

Damernas final fick startas om efter att funktionärerna först vinkade av fel förare. Vann gjorde till slut Jessica Persson, Hede MK, enkelt sedan tvåan Erika Lindh, Gestrike RT, sladdat till på det näst sista varvet. Tredjeplatsen tog finalens andra Söderhamnsförare Maja Henriksen.

Läs mer: Våldsam tävlingskrach i Hedemora

Albin Källgren övertygade hela dagen och tog till slut enkel hem segern i finalen.

På juniorsidan var det upplagt för en brödrafight då Gestrike RT:s Albin och Victor Källgren tog sig till final som etta och tvåa. Albin Källgren, med tre raka heatsegrar, vann till slut före Järbos Oskar Rosén. Victor Källgren kom trea. Ljusdals MS:s Johan Nordén fick svart flagg i finalen.

Läs mer: Bollnäsförare krigar om topplaceringar i Gävle-Dala sommarcup

Hälsingecupen fortsätter på söndag med tävling i Söderhamn. Kalle Kastman hoppas kunna hålla farten uppe då också.

– Jag hoppas det går lika bra i morgon. Ska hem och kika över bilen nu.

Hur mår bilen efter en sådan här dag?

– Det känns som att den mår okej, men det är alltid bra att kolla över den lite.

Mer läsning

Annons