Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första tävlingen i USA för Leanders

Alftabröderna Ulf och Jörgen Leanders har kört sin första tävling i USA. Det resulterade i en åttonde kvalplats, och därefter dessvärre förlust i första elimineringsrundan.

Annons

Man inledde tävlingsförberedelserna med ett par dagars test i Brandenton, Florida.

Där hann man med fem testrepor med en bästa tid på 5,73, som är 5/10 sekunder långsammare än teamets Europabästa.

Därefter var det dags för kvalkörningar på Gatornationals i Gainsville, Florida, lokaliserat ungefär en timmes bilfärd norr om Orlando.

Men kvalet började inte särskilt bra. En kvalrunda fick strykas på grund av regn, vilket bara gav teamet två kvalsvängar. Efter första kvalrundan låg Leanders fyra, men efter andra åkte man ner några placeringar.

I första elimineringsrundan ställdes man mot Todd Veney, som med en 5,66-repa, förpassade Ulf Leanders och hans måttliga 5,80 ut ur stegen.

– Så då var det färdigkört. Det var lite trist, säger Robin Kadi, Hudiksvall, kopplingsmekaniker som direkt efter tävlingen satte sig på planet hem till Sverige, medan Ulf och Jörgen Leanders stannar kvar i USA ytterligare några dagar.

– Vi hade mycket nya delar på bilen, men vi hade även problem med tändningen. Det hade varit bra om vi hade kunnat testa lite mer. Nu gick bilen lite för sakta.

Mer läsning

Annons