Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärdeplats för Nilsson efter nya mekaniska bekymmer: "Nu är väl lådan helt slut"

Tekniska problem i flera deltävlingar hade spolierat segerchanserna för Fredrik Nilsson, från Bollnäs.
Inför sista tävlingen slogs han ändå om en total andraplats i Club challenge när Time attack skulle avgöras på Ring Knutstorp.

Annons

Fredrik Nilsson har gjortännu en bra säsong i time attack och slutade fyra i sammandraget.

Tävlingshelgen började inte bra den här gången heller. Under fredagsträningen gick en av de bakre bärarmarna av. Några reservdelar fanns inte att tillgå i depån , men BMW är ett vanligt märke:

– Vi fick tag i en bärarm från en annan BMW i Bjuv, 20 minuter från banan. Så vi fick åka dit och skruva loss den från objektet och montera den på min bil.

När tidskvalet rullade i gång på lördagen var han med från start. Med en bästa tid på 1.06.600 var han drygt en sekund efter snabbaste ekipage, den omöjlige Jerker Friberg i sin Porsche GT3.

LÄS MER: Kopplingen gav upp – Nilsson blev snuvad på finalen

Efter andra kvalrundan hade Fredrik Nilsson fjärde bästa tid. Finalplatsen var i alla fall inte i farozonen och det var inga problem med bilen.

Nya bekymmer hämmade Fredrik Nilssons framfart i Timeattack.

Fredrik Nilsson har haft otur med sin gamla BMW E36 den härsäsongen. Stötdämpare har fallerat och kopplingsras har förhindrat toppchanserna. När grejerna håller så finns farten.

Bilen gick som ett skott vid den enda deltävlingen som bilen fungerat klanderfritt. På snabba Mantorp körde Fredrik på 1,27 och hade bara en Porsche GT3 framför sig i resultatlistan.

Inför finalen på Knutstorp tycktes allt vara bra. Den bättre begagnade bärarmen satt på plats och Fredrik Nilsson var beredd att ge järnet under säsongens sista tävlingspass. Det höll nästan hela vägen. Mot slutet av passet saktade han plötsligt in och svängde av bredvid banan. Växellådan strejkade.

– Trean hade fastnat. Innan jag fick loss den och kunde köra tillbaka till depån var finalen över. Synkringarna har skrapat en tid så nu är väl lådan helt slut, säger Fredrik Nilsson och ser framför sig en vinter med skruvande.

LÄS MER: Hälsingeteamet som erövrar Sverige

Varvet innan växellåderaset satte Fredrik sin snabbaste tid i finalen. Men han tror inte problemen påverkade chanserna till någon förbättring.

– Nej, inte på grund av det. Jag är väl för dålig på att köra… Nej, det är klart man kan kapa på tiderna, men då måste det ju sitta också.

Nu räckte det till en femteplats på Ring Knutstorp vilket innebar en fjärdeplats totalt i serien.

– Med tanke på hur säsongen varit så får jag vara nöjd med resultatet, säger han.

Mer läsning

Annons