Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färdigstyrt för ryssarna

/

En sjundeplats i det brittiska VM-rallyt och två dagars riktigt vass körning. Så avrundade Patrik Flodin rallyåret 2009 och jakten på VM-poäng.
Redan i dag börjar en ny intensiv jakt.
– Nu börjar jobbet inför 2010, säger Patrik som ska jaga sponsorer för att finansiera en satsning bakom ratten på en Super 2000-bil.

Annons

Samarbetet med det ryska teamet URT är historia. Ryssarna har meddelat att de inte tänker starta under nästa år. Finanskrisen har slagit hårt mot rallysporten och det är Patrik Flodin väl medveten om när han nu ska försöka sy ihop en satsning inför nästa år.

– Det handlar om mycket stora pengar. I dagsläget vet jag faktiskt ingenting, sa Patrik Flodin.

Förra året lämnade han det brittiska VM-rallyt som vinnare och han hade tänkt sig en repris i helgen. Men redan på den tredje specialsträckan på fredagen var olyckan framme.

– Hjulbultarna small av i höger bakhjul och det fanns inget att göra. Eftersom jag enligt reglerna inte fick köra bilen till service var det bara att parkera och starta om på lördagen med 15 minuters strafftid, sa Patrik.

När han summerade rallyt kunde han se att 15,27 minuter skiljde honom från segern.

– Jag hade varit med och slagits om segern och hade säkert fixat en pallplats om inte de där bultarna gått sönder.

Rallyåret 2009 är inget år Patrik vill nämna i sitt rally-CV.

– Det som hände här i Wales var väl ganska typiskt för hur mitt år sett ut, sa han.

Visst har det funnits ljuspunkter under 2009. Inte minst Flodins framfart i det ryska mästerskapet där han körde i från allt och alla och staplade segrarna på hög innan mästerskapsbucklan bärgades.

– Det var väl egentligen bara där det gick riktigt bra. Att bli rysk mästare var stort för teamet men utanför Ryssland är det ingen som bryr sig, sa Patrik.

Mer läsning

Annons