Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitseriepremiär för Alfta-Edsbyn MCK

Nu handlar det inte längre om att klara nytt kontrakt i elitserien. När Alfta-Edsbyn MCK inleder klubbens andra säsong i motocrossens högsta liga är målsättningen medalj. – Jag vet vilken kvalitet killarna har, och vi har spetsat till laget rejält i år, säger lagledaren Nils-Erik "NEO" Ohlsson inför helgens premiär i Kil.

Annons

Alfta-Edsbyns första säsong i elitserien slutade med en stark sjätteplats. När säsongen inleds i Kil på lördag är läget lite annorlunda. Truppen från i fjol är i det närmaste intakt och har dessutom kryddat med två meriterade förare.

– Robert Carlsson har kört för Stockholmsklubben Järva och har kört SM många år. Han är en stabil topp fem-förare som blir en rejäl förstärkning, berättar "NEO" Ohlsson.

Värvningen av Carlsson gav dessutom en rejäl bonus...

– Roberts svåger heter Kenneth Gundersson och har de senaste åren varit Nordens bäste förare och har bland annat fem VM-segrar under bältet. Han har kört VM i tio år. Men det är osäkert hur många tävlingar han kan köra. Inledningen missar han på grund av en skadad tumme, säger "NEO" Ohlsson, som siktar högt i år.

– Får vi vara friska så tittar vi helt klart på medaljer. Kil och Eksjö är väl favoriter, men vi ska vara med där uppe.

Mer läsning

Annons