Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det känns bara ruttet"

/

Snabb och säker styrning under tio specialsträckor.
Sedan kom den, den lilla missen, som bokstavligt talat skrotade alla förhoppningar om seger i Portugals VM-rally.
– Nu känns det bara ruttet, jag skäms, sa en lika bedrövad som besviken Patrik Flodin.

Annons

Ilsboföraren inledde den tredje dagen av Rally Portugal på allra bästa sätt.

Redan på dagens första sträcka rattade han sig till ledning i grupp N-klassen.

Det såg ut att bli en duell mellan Patrik Flodin och hemmaföraren Armindo Araujo när svensken på dagens näst sista sträcka gjorde ett ödesdigert misstag.

– Jag missade i en not i ett långsamt parti. Det såg inte ut att vara några problem med att klara upp det hela, men då högg det dessvärre i och vi rullade ner i diket. Vi hade inte en chans att ta oss upp på vägen och av säkerhetsskäl fick inte åskådarna hjälpa oss, sa Patrik.

Bilen verkade först inte ha fått några större skador och Patrik trodde bara att det rörde sig om lite skador på skärmen och huven och en sprucken framruta. Men det visade sig senare att bilen fått en skada på de plåtbitarna som sitter mellan bur och kaross i bilen. Själva buren är hel, men det är plåtbiten som är skadad. Men eftersom plåtbitarna är homolegerade på plats och de kunde inte bytas ut.

– Det känns förstås fruktansvärt jobbigt. Som rallyt utvecklade sig hade jag en jättechans att vinna eller åtminstone bli tvåa. Hade vi fått chansen att starta om med tidstillägg var marginalerna ändå så stora att jag blivit fyra, sa Patrik.

Mer läsning

Annons