Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäsföraren avslutade på topp

Bollnäsföraren Peter Rosell slutade sexa i 2400-klassen i Norrlandsveckans rallycross. Bästa insatsen kom i den avslutande deltävlingen i Piteå.

Annons

Tre deltävlingar ingick – i Kalix, Skellefteå samt Piteå. Peter inledde med en sjätteplats i den ena semifinalen i Kalix. I Skellefteå slutade han fyra i semifinalpasset och var alltså nära ta sig till finalen.

I epilogen i Piteå blev Peter fyra sammanlagt i kvalet. Liksom gången innan slutade han även på samma placering i sin semifinal.

Viktor Johansson, Älvsbyn, tog segern i det totala sammandraget på 88 poäng, sju före norrmannen Stefan Åeng. Sjätteplacerade Peter fick ihop 41 pinnar.

I 2150-klassen försvarade Martin Jonsson, Woxnadalen, Hälsinglands färger. I likhet med Peter Rosell bättrade han sina resultat undan för undan. I Piteå tog han sig till semifinal efter att ha slutet femma i kvalet.

Efter en tredjeplats i semifinalen kunde Martin därefter ställa upp till start i finalheatet – och blev här fyra. Totalt i Norrlandsveckan blev det en tolfteplats bland 40-talet deltagare.

– Det strulade både i Kalix och Skellefteå, men att bli fyra i Kalix satt riktigt bra. Har nog aldrig varit så nöjd för en fjärdeplats förut, sammanfattar Martin själv.

Mer läsning

Annons