Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa insatsen hittills av Alvin Östlund

/
  • Alvin Östlund tampades i täten när EM fortsatte i Belgien.

Alvin Östlund stod för sin bästa insats hittills när han blev tvåa i EM–tävlingen i Belgien.

Annons

Woxnadalsåkaren var ordentligt på hugget när EM fortsatte i Lomme, Belgien. 18-åringen från Segersta har inte haft det optimala flytet den senaste tiden i EM-serien, men nu vände det. I den första finalen i 250-klassen slutade han fyra, trots ett dåligt tidskval (fick välja plats på grinden som 20:e man).

I det andra heatet svarade Alvin för sin bästa körning på länge. Kom iväg runt tolfte plats i starten, men avancerade undan för undan i fältet.

– Fick slut på tear–offs med tre varv kvar att köra och höll därför igen något på farten, när tvåan vurpade. Såg dessutom att ledaren började krokna och gjorde allt för att komma ikapp. När målflaggan föll skilde endast 0,079 sekunder till segern, berättar Alvin på sin Facebook–sida.

Dansken Thomas Kjer Olsen vann det första heatet. I det andra heatet drog holländaren Lars van Berkel det längsta strået.

Totalt i EM – med 14 heat körda – toppar Nick Kouwenberg, Holland, tabellen på 284 poäng. Tvåa är britten Adam Sterry med 251. Alvin Östlund håller sjätte plats med sina 186 poäng.

En helg återstår innan EM-säsongen kan summeras i sin helhet. Den äger rum i Assen, Holland, sista helgen i augusti.

KURT ELIASSON

Mer läsning

Annons