Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta/Edsbyn klarade målet

/
  • Alfta/Edsbyn slutade sexa i motocrossens elitserie. Lagledaren Therese Ohlsson, Tommy Sjöström, Mattias Mensonen, Peter Lundsten, Robert Carlsson och lagledaren Neo Ohlsson.

Det såg tungt ut.
Men Alfta/Edsbyns MCK ordnade sjätte platsen i årets tuffa elitserie och nådde därmed målet att få arrangera en egen tävling på hemmabanan när nästa års elitserie i motocross drar i gång.
– En enorm kämpainsats av grabbarna. Från början hade vi en högre målsättning men efter alla skador så fick vi tänka om men vi grejade en tävling på hemmabanan, säger lagledaren Neo Ohlsson

Annons

Inför sista deltävlingen på Lökenebanan i värmländska Kil var Alfta/Edsbyns målsättning helt klar. Här gällde det att hålla Uddevalla på en sjunde plats bakom sig, endast en poäng skilde inför den sista och rafflande fighten.

I det första heatet var Alfta/Edsbyns förare bra med efter en riktigt bra start. Tommy Sjöström klippte mållinjen som nionde förare. Robert Carlsson körde in på en 12:e plats och Mattias Mensonen på en 19:e plats.

Resultatet gav Alfta/Edsbyn en femte plats och den starka körningen höll Uddevalla på behörigt avstånd som slutade på en sjunde plats efter det första heatet.

I det andra heatet visade Alfta/Edsbyns förare att det finns kapacitet bland grabbarna. Direkt från start var Neos grabbar med och fightades i den absoluta toppen. I mål var Robert Carlsson sexa. Tommy Sjöström elva och Mattias Mensonen åkte in på en 20:e plats.

Inför det sista heatet och efter en stark körning hade Alfta/Edsbyn läge för en pallplats. Nu blev det inte pallen men väl så många poäng att Alfta/Edsbyn får arrangera en elitserietävling nästa säsong.

Sammanlagt slutade Alfta/Edsbyn på en fjärde plats med 22 intjänande lagpoäng och totalt 121 poäng vilket är det bästa resultat som Alfta/Edsbyn presterat under tre säsonger i Motocrossens elitserie.

Bäste hemmaförare efter alla deltävlingar blev Robert Carlsson som körde ihop 538 förarpoäng.

– I 17 av 18 hetat så har vi alla förare i mål och det är en riktigt stark prestation. Pricken över i är att vi nu får tävla på hemmabanan där Sveriges bästa förare kommer att ställa upp. Det är en härlig morot inför nästa säsong

Mer läsning

Annons