Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer muskler än musik i kulturhuset

/
  • Bollnäs styrkeklubb arrangerar i samverkan med mediecentrum, kulturhuset och Bollnäsdraget Norrlandsmästerskapen i styrkelyft som avgörs på stora scenen i kulturhuset i Bollnäs.

Nu kliver idrotten in på den stora kulturscenen.

Det blir mer muskler än musik i kulturhuset när Bollnäs styrkeklubb i helgen arrangerar Norrlandsmästerskapen i styrkelyft.

– Det här känns riktigt spännande. Ett helt nytt koncept där idrott och kultur verkligen möts, säger arrangemangets samordnare Benny Engberg.

Annons

Bollnäs styrkeklubb arrangerar i samverkan med Mediecentrum, kulturhuset och Bollnäsdraget helgens Norrländska mästerskap som startar på fredag och avslutas under söndagen.

– Det här är steg ett från klubbens sida. Med samverkan når vi långt. Det ger utveckling och chansen att skapa tillväxt. Nu har vi en lokal som står klar nu behöver vi bara förädla de möjligheter vi har, säger Benny Engberg.

Helgens tävlingar, där de fyra grenarna bänkpress med och utan utrustning (klassisk) och styrkelyft med och utan utrustning (klassisk), är en bland de största som tävlingar som någonsin arrangerats i Sverige. Det här är också det första mästerskapet där de här båda grenarna i den här formen står på programmet.

– Det här känns jättestort för oss. Vi har fått en otrolig respons och lockat 180 tävlande till start. Det här är ju ett helt nytt grepp inom sporten där vi har en suverän lokal att använda, säger klubbens ordförande Tommy Hellström.

Våra lokala klubbar Bollnäs styrkeklubb, Landafors och Dönje har totalt 30 tävlande med i årets Norrländska mästerskap.

Samtidigt med Norrlandsmästerskapen i styrkelyft arrangeras också "Gröna dagar" i Bollnäs.

– Mer naturkraft än vår tävling finns inte. Men jag kan inte garantera att det blir utsläppsfritt på kulturscenen, avslutar Benny Engberg.

Mer läsning

Annons