Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medalj på VM – trots skadeproblemen

/
  • Tomas Burvall från Bollnäs tog hem VM-silvret trots stora skadeproblem den senaste tiden.
  • Tomas Burvall från Bollnäs tog hem VM-silvret trots stora skadeproblem den senaste tiden.

Tomas Burvall var inte ens säker att kunna starta alla discipliner i VM.
Men när mästerskapet var över stod han ändå där med silvermedaljen.
– Jag var ödmjuk inför uppgiften. Det känns helt fantastiskt, säger han.

Annons

Bollnäs frisbeefantast Tomas Burvall höll för trycket under sista dagen av VM i Norrköping. Med en totalpoäng 460,5 slutade han på silverplats bakom segraren Mike Beckmann.

– Det känns otroligt och jag är fantastiskt nöjd. Alla i klubben bara skrek rakt ut när resultat blev offentligt på banketten, säger Burvall som haft stora skadeproblem den senaste tiden.

– Det har varit inflammationer i hälsenor, nervsmärtor och operationer. Jag visste inte ens om jag skulle kunna vara med på allting när jag startade förra söndagen, säger han.

Men stundtals smärtor till trots lyckades han så pass bra att det räckte till medalj. Höjdpunkten under veckan tycker han själv var när han och kompisen Thomas Cole, från Okleigh i Kalifornien, slutade på åttonde plats i fristil. En disciplin där de på förhand var rankade som nummer 15.

– Vi gjorde två fantastiska omgångar och programmet satt perfekt. Det var lite oväntat.

Annars var det jämnheten som gjorde att Tomas Burvall kunde hålla ihop hela veckan, och hålla tredjeplacerade Conrad Damon, USA, på behörigt avstånd.

– Jag har inte kunnat träna max, men ändå så mycket att jag legat strax under max och lyckats göra det i alla sju grenar. Annars är det lätt att man blir femma i en gren och 28 i nästa, men jämnheten var min styrka. Jag har inte fallit igenom någonting.

Tomas Burvall var inte den enda från Bollnäsklubben BOGUS som lyckades på världsmästerskapet.

Mikael Zewgren slutade tia i totalen, hans bästa VM. Han blev sjua i Self Caught Flight, en placering före Tomas Burvall, där det också blev personligt rekord.

– Han lyckades verkligen jättebra. Han har inte fått till det riktigt tidigare men äntligen lossnade det. Det var första gången han slog mig i Self Caught Flight också, vilket jag ser som positivt, säger Tomas Burvall och berömmer också Bollnäsklubbens 14:e placerade 24-åring Fredrik Bodell.

– Han är förhållandevis ny i klubben och satsar järnet. Han tränar nog mest av oss alla och där hoppas vi ha en framtida världsmästare, säger Tomas Burvall.

Mer läsning

Annons