Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med sikte på JEM

/
  • Malin Vallin försöker att inte tänka placeringar, utan hellre att skjuta så bra som möjligt och slå rekord.

Efter fyra år i landslaget är Malin Wallin rutinerad. I mitten av juli åker hon på ännu ett junior-EM och försvarar de svenska färgerna i bågskytte. Bågskytte, en sport där det handlar om att verkligen vara bäst när det gäller.

Annons

Inför den kommande EM-turneringen i Tyskland den 12–18 juli säger Malin Wallin, Stocka, så här.

– Det ska bli jätteroligt och det känns bra. Jag har ju varit med några gånger och det här blir mitt sista EM som junior, säger hon.

Ja, Malin har varit med förr. Många gånger dessutom. Hon var 16 år när hon blev uttagen till landslagssammanhang för första gången, en juniorcup i Tyskland. Nu är Malin Wallin 20 år och när hon då gör sitt sista juniormästerskap avslutar hon där hon började. Men efter så många år i landslaget, känns det fortfarande speciellt?

– Jo men det gör det. Det är stort. Man får ju representera sitt land och även om konkurrensen inte lika stor som i fotboll har det blivit tuffare att komma med i landslaget även i bågskytte, säger Malin som är högt rankad i sin åldersgrupp.

– Jag har legat etta de tre senaste åren, men är faktiskt inte säker på om jag åkt ner till andra nu. När man har legat i toppen länge sätter man ju krav på sig själv, men jag brukar försöka att inte tänka placeringar. Hellre vill jag skjuta så bra som möjligt och slå rekord. Man kan sluta etta utan att ha skjutit bra och trea då man gjort sitt bästa någonsin. Det är det som är så svårt och utmaningen i bågskytte. Att vara bästa när det gäller, säger hon.

Mer läsning

Annons