Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Olsson slutar

/

Mats Olsson satte sina första basketpoäng i Fajt. De sista, åtminstone på elitnivå, verkar han ha satt i en Plannjatröja. Efter åtta år i Luleåklubben och fyra på collegenivå lägger han av med elitbasket.

Annons

Efter åtta säsonger i Plannja och fyra år inom den amerikanska collegebasketen har Fajtfostrade basketliraren Mats Olsson valt att ställa skorna på hyllan.

– När jag inte fick förnyat kontrakt med Plannja efter förra säsongen valde jag att sluta. Det var väl inte sättet jag ville sluta på, jag hade väl helst velat bestämma själv när jag skulle lägga av. Men jag förstod Plannja om de ville göra förändringar i klubben. Jag har trots allt spelat där åtta säsonger, säger Mats Olsson till tidningen.

När division 1-klubbar i Luleå med omnejd fick höra att hälsingen var tillgänglig dröjde det inte förrän telefonen började ringa.

– Men jag gick snabbt ut och sa att det var Plannja eller inget som gällde. Suget efter basket finns förstås, men just nu känns det bara bra att få lite distans till den och slippa alla måsten. Fast visst kollar jag på Plannjas matcher.

Mer läsning

Annons