Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Olsson och Mattias Jons – Hälsingekastare i Portugal

I helgen avgjordes den första upplagan av Lag-EM på Estádio Municipal de Leiria – Dr. Magalhães Pessoa i portugisiska Leira.
I det svenska laget så fanns Mats Olsson från Järvsö IF och som var svensk representant i kulstötningen. Och han ställdes mot ett riktigt tufft motstånd på elva deltagare – alla med personbästan en bra bit längre än vad Mats gjort som bäst.

Annons

– Jag hade 17.03 i min första stöt och det är godkänt för mig. Mitt personbästa var ju 16.93 för bara några veckor sedan. Och efter den första omgången så hade jag två killar på 17.71 och 17.73, sa Mats – som verkligen laddade på allt vad han hade i andra omgången.

– Det gällde ju att chansa lite. Men jag fick inte till den stöten, den rullade över fingrarna, och det blev bara 16.58.

För släggkastaren Mattias Jons, tävlande för Hässelby SK men med rötterna i Järvsö IF, blev också bara två försök i tävlingen. Han säkrade med 67.54 i den första omgången och var som då bäst uppe på en fjärdeplats eller sexa efter den första omgången. Men han fick se några av de andra kastarna passera under den andra omgången och slutade på en tionde plats.

– Jag känner att skulle jag göra om det så hade jag inte kört på säkerhet, utan då hade jag chansat. För som det är nu så är jag ju inte nöjd med 67 meter. Då är det bättre att chansa, det skulle ha känts bättre, sa Mattias, som befinner sig i kanonform men fick inte visa det den här gången.

Mer läsning

Annons